Lintumaraton maastotyökalu

LINTUMARATON  –  MAASTOTYÖKALU

Työkalun avulla voit   tallentaa  havaintosi nopeasti maastossa.  Ainoa asia, mikä  pitää itse valita, on laji. Muut olennaiset,  pelkistetyt  tiedot  (havainnoija, joukkue,  paikannus, aika) tallentuvat itsestään ja nopeasti. Voit myöhemmin täydentää tietoja ja mm.  tarkentaa paikannusta. Joukkueen tilille kertyvien havaintojen yksityiskohdat ( laji, paikka, aika)   ovat vain kyseisen joukkueen jäsenten omassa käytössä- ajantasaisesti.

”Valmistelu”-näkymässä havaintojen ryhmittely mm. alueen, lajien ja jäsenten mukaan   tukee reittisuunnittelua.  Tilanne-sivun avulla voit seurata muiden  joukkueiden valmistelun  (”pohjustuslajit”) kehitystä.

”Kisa”-näkymä tarjoaa  mahdollisuuden seurata  ”on line” oman ja kilpailevien joukkueiden lajikerttymää. Se   auttaa  oman joukkueen kirjuria  pysymään ajan tasalla kilpailun aikana.

Kisan jälkeen valmistelun ja kisan havainnot siirretään Tiira-havaintokantaan. Havainnoijan toimesta salatuksi merkittyjä   paikannuksia  ei  julkisteta.

Nokia-, Samsung- ja Windows-

älypuhelinten  selainohjelmien (erityisesti Chrome, mutta myös Windows Explorer,  FireFox) avulla voit käyttää  työkalua maastossa. Kirjaudu puhelimellasi:  lintumaraton.fi/kuusamokisa. Työkalu toimii mukavasti  myös pöytäkoneella  ja läppärillä (ainakin Mac)  Safari-, Chrome-, Firefox-selainten avulla. V. 2016.SELAINVERSIO EI OLE SAATAVILLA 

iPhone- ja iPad-

laitteeseen voi  asentaa sovelluksen, jonka avulla valmistelu- ja kisaohjelman mobiilikäyttö on hiukan monipuolisempaa kuin ym. selainten kautta.

Ohje:  Nouda AppStore:sta  ”Filemaker Go”-niminen apuohjelma iPhonelle tai iPad:ille, ennen kuin lataat ”Kuusamokisa”- ohjelman.